0 items - 0.00
Webshop moderne kalligrafie
sep 06, 2016
Joyce van Essen
2 reacties
29

Shit’s getting personal

Je hebt het vast al gezien: er is een flinke sale gaande in de webshop! Alle producten die in de aanbieding zijn, gaan uit onze collectie en komen voorlopig niet meer terug. We stoppen met het verkopen van een grote collectie losse moderne kalligrafie materialen en in deze blog vertel ik je hoe ik tot die keuze kwam. Spoiler-alert: we’re getting personal.

Het was een fantastisch idee en is het eigenlijk alsnog: een grote moderne kalligrafie webshop in Nederland zodat ieder die in aanraking komt met moderne kalligrafie naar hartenlust online kan shoppen. Het ondernemershart in mij begon sneller te kloppen en naar mijn mening was er nog geen webshop die de verkoop van specifieke moderne kalligrafie materialen écht goed aanpakte. –no offense– Stabiele producten, goede verpakkingen, collecties in plaats van elke maand een nieuw los product; dát was het plan.

Webshop moderne kalligrafie

Niet alleen ík was enthousiast, want zodra de webshop eenmaal vorm had gekregen, werd ik overweldigd door de vele bestellingen en lieve complimenten. Het liep zo ongelooflijk hard dat veel producten regelmatig uitverkocht waren en we mensen moesten teleurstellen. De webshop ging open tijdens het hoogseizoen van alle trouwkaarten (hey.. snugger!) en daarnaast gingen de workshops moderne kalligrafie ook gewoon door! Druk druk druk, dus!

Om heel eerlijk toe te geven: ik heb veel en veel te hard gewerkt de laatste maanden voor de vakantie. Ik zal niet zeggen dat ik het er niet zelf naar gemaakt heb, want dat heb ik wel door zoveel werk aan te nemen, maar later in deze periode bedacht ik mij pas dat mijn doelen gewoon niet reëel waren. Ik wilde veel te hard. Ik had nog veel te weinig een idee van wat er op mij af zou komen. Nu ik door dit drukke seizoen heen ben gegaan, weet ik wat ik kan verwachten en daagde er iets. Dear goodness, mensen, ik ben nog maar een jaar écht ondernemer! Ik heb nog maar net een écht druk trouwseizoen meegemaakt en kijk hoe hard we groeien! Wie zou dat wel trekken met haar 23-jarige koppige koppie?

Wat we ook niet mogen vergeten is dat dit nu bijna 24-jarige koppige koppie helemaal in haar bedrijf is gedoken sinds april vorig jaar.. om een reden. Passie was een reden, ja, want dat heeft mij uiteindelijk in alle liefde doen doorzetten, maar werken aan mijn bedrijf betekende ook gedeeltelijk even niet hoeven werken aan mijzelf. Pijn, verdriet, gemis, alles wat het plotseling verliezen van je moeder emotioneel veroorzaakt, kon ik zo letterlijk ‘weg-werken’. Begrijp mij goed hoor, het is niet dat ik alles opzij heb geschoven of heb weggedrukt, maar tijdens de afgelopen vakantie werd mij wel een flinke joekel van een spiegel voorgehouden. Geen handspiegel uit een toilettas, nee, ik bedoel zo’n eentje waar je in koekeloert wanneer je balletles krijgt; die. Ik heb harder gelopen dan goed voor mij was en dat moest stoppen.

Moderne kalligrafie quote

Maar ja, waar begin je? Ik houd van mijn werk. Al voelde dat de laatste weken voor de vakantie niet helemaal zo aan, ik wist van binnen dat mijn werk mijn leven is. Ik heb enorme dromen, waar ik mij niet voor schaam. Stoppen was geen optie, ik wilde alleen vooruitgaan op een goede, gezonde manier. Dus moest ik keuzes maken. Wat vraagt de meeste energie & wat levert energie op? Wat zou je als eerste opgeven van alles wat je doet? Het opzetten van een uitgebreide webshop is geen kinderspel en uiteindelijk houd ik helemaal niet van inpakken. Big shocker dus. Ik houd van creëren, van niets iets maken, nieuwe ideeën uitwerken en met een pen in de hand letters op papier toveren. Toen ik de webshop opende had ik het gevoel van verantwoordelijkheid om alle gebieden van moderne kalligrafie te moeten vertegenwoordigen. Mijn realisatie van nu kan ik niet beter uitleggen dan een quote die ik deze zomer voor de zoveelste keer tegenkwam:

”You can do anything, but not everything.”

Moet ik nog meer zeggen? Dit is glashelder en dus eigenlijk de reden waarom ik de webshop in zijn momentele staat, opgeef. Net zoals logo-ontwerpen of kleine verzoeken als gedichten op papier. Ik heb het enorme genoegen te mogen leven van mijn werk en het nog grotere luxeprobleem dat ik het werk waar ik mijn uren aan ga besteden zorgvuldig moet gaan uitkiezen. Ik ben er van overtuigd dat je een goed lopende uitgebreide webshop niet zo goed als in je eentje kunt runnen wanneer je op andere vlakken ook succesvol en volzet bent. Ik kan mij nu meer richten op het creëren van mooie sets van trouw- en geboortedrukwerk, gecombineerd met naamkaartjes, geadresseerde enveloppen en alles wat daar bij komt kijken. Zo kan ik mijn klanten de tijd geven die ze verdienen, de workshops geven waar ik van droom & de basisproducten verkopen waar ik zó achter sta dat inpakken een eitje wordt. (ik stop dus niet compleet met de webshop hè, dat je dat even goed begrijpt.. het wordt alleen. maar. beter.)

Ga ik nu onderuit gezakt op mijn bureaustoel zitten? Read again, my friend. Ik verwacht nog zoveel mooie dingen jou kant op te sturen dat mijn hoofd er blij van tolt. Alle ademruimte die ontstaat voor te gekke projecten, fantastische bruidsparen, in-een-warm-bad-vallende-beurzen & enthousiasmerende workshops geeft nieuwe energie voor aankomend seizoen en ik ben gepassioneerder dan ooit nu ik keuzes durf te maken als deze.

You ain’t seen nothing yet.

XO Joyce

P.s.: Heb jij de ambitie om een grote webshop voor moderne kalligrafie op te zetten? Be my guest! We absolutely need one!

2 comments

Stella
Sep 07, 2016

dappere keus Joyce!
het zal je ongetwijfeld meer brengen, sterker doen maken en daar heb je nu al (van) alles mee gewonnen 🙂

Dikke knuffel voor jou en je team!

Milou
Sep 07, 2016

Je bent een bikkel! Zolang je dat maar onthoud! Liefs

LEAVE YOUR COMMENT