0 items - 0.00

Na de masterclass

5 gouden tips!
masterclass moderne kalligrafie workshop
dec 06, 2017
Joyce van Essen
2 reacties
1182

Hoe verder na de masterclass moderne kalligrafie?

Okay, je bent bij de masterclass moderne kalligrafie voor beginners geweest en… tja, en wat moet je daarna gaan doen? Ik kreeg die vraag zó vaak, dat ik een aantal tips voor jouw vervolgstappen heb opgeschreven zodat je in no-time meer kunt dan de voorbeeldletters schrijven!

1. Oefen de basics

Ga eerst de letters oefenen voordat je overstapt naar woorden. Zo kom je het beste vooruit en neem je niet teveel hooi op je vork. Het gevaar van te snel willen gaan, is dat je te vroeg aan de gang gaat met bijvoorbeeld het schrijven van woorden; maar nooit je fundering, je woorden, gesterkt hebt met genoeg oefening. Trust me, te snel teveel willen kunnen in kalligrafie is een dikke garantie voor teleurstelling. Je komt er wel. Met tijd.

Je hebt een super uitgebreid oefenboek gekregen bij de masterclass moderne kalligrafie voor beginners. Je zou dat oefenboek zelfs nog kunnen kopiëren of opnieuw aanschaffen om de kalligrafie letters extra te oefenen.

2. Download mijn handleiding!

Denk je dat je toe bent aan het schrijven van woorden? Durf je de uitdaging aan te gaan nadat je het oefenboek uit de masterclass moderne kalligrafie voor beginners hebt uitgeschreven? Dan heb ik een leuke gratis download voor je.. Een handleiding die je stap voor stap de verbindingen van letters laat oefenen en je houvast geeft bij je allereerste gecontroleerd uitgeschreven zinnen. Je vindt ‘m onderaan deze blogpost!

3. Ga experimenteren!

Je hebt je materialen uit de masterclass moderne kalligrafie voor beginners, hebt het oefenboek trouw uitgeschreven, bent de uitdaging van de bovenstaande handleiding aangegaan en wilt nu wel zelf aan de slag. Dan is het ontzettend leuk om wat meer te gaan experimenteren. Ga online op zoek naar moderne kalligrafie voorbeelden, bijvoorbeeld op Pinterest of Instagram. Zoeken op hashtags is dan aan te raden; zeker bij ‘(moderne) kalligrafie’ op Instagram en ‘modern calligraphy’ op Pinterest vind je genoeg bronnen van nieuwe inspiratie voor jouw avontuur in moderne kalligrafie!

4. Snuffel naar nieuwe materialen

Altijd een favoriet bij iedereen; nieuwe materialen shoppen! Natuurlijk kun je dit op elk moment van jouw kalligrafie avontuur doen, maar als je een nieuwe uitdaging zoekt en/of iets nieuws wilt uitproberen, dan kan wat onbekend materiaal wonderen doen! Materialen shoppen kun je het beste bij Judith via Splendith. Kijk vooral eens bij de FineTec kleurtjes (fantastisch materiaal!), Ziller inkten, de uitdagende Hunt 101 nib en een tof boek met allerlei kalligrafie voorbeelden!

5. Kom bij onze masterclass flourishing!

Je kent de letters, je kent de verbindingen tussen letters, je kunt zonder na te denken nette woorden schrijven; het is tijd voor een volgende masterclass! En wel de masterclass flourishing. Ik leer je graag de ins&outs van het versieren van je kalligrafie werk door lussen en krullen in allerlei stijlen en formaten toe te passen. Gegarandeerd een nieuwe uitdaging!

POST CATEGORIES

2 comments

Francis Thole
Jan 01, 1970

Wat is het adres van het kantoor waar ik de workshop 17/2 ga volgen? Kan hem NERGENS vinden op de site! 😅

Joyce van Essen
Jan 01, 1970

Hi Francis,

Wat leuk dat jij er aanstaande zaterdag bij bent! De masterclass vindt plaats in Apeldoorn, zoals je geboekt hebt, en het adres staat onder het kopje ‘masterclass’ en dan ‘informatie‘. Je ziet daar voor zowel Amsterdam, als voor Apeldoorn het adres staan.
Deze week verstuur ik voor alle deelnemers van aanstaande zaterdag nog een precieze routeschrijving, dus dat komt helemaal goed. Voor de zekerheid: het begint om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 13:00 uur!

Leuk om je dan te zien!
Groetjes, Joyce

LEAVE YOUR COMMENT