0 items - 0.00

kalligraaf moderne kalligrafie joyce celine van essen

Ruim drie jaar vult kalligraferen al mijn leven. In deze drie jaar ben ik getrouwd met de mooiste man van de wereld en woon en werk ik samen met hem in Apeldoorn.
Ben, mijn man, is net als ik zelfstandig ondernemer en runt zijn bedrijf in muziekproductie. Daarnaast worden wij gezelschap gehouden door onze twee huiskonijnen, Hipster & Lola + onze Beagle pup Saar!

Ik houd van vormgeving. Ik ben altijd bezig met vooruitstrevende ideeën, nieuwe toepassingen en bijzondere beelden. Moderne kalligrafie is ‘toevallig’ op mijn pad gekomen en ontwikkelde zich tot een waanzinnige passie. Daarbij ontstond gedrevenheid en ambitie. Onderhand kan en mag ik fulltime mijn tijd steken in kalligraferen, workshops geven, het ontwerpen van stationery (papierwaren) voor bijzondere gelegenheden en alle zakelijke activiteiten die daarbij komen kijken. Altijd samen met een goede cappuccino thuis of uit. Ik ben gek op mijn werk en ondanks de vele avonturen, wat ondernemen toch met zich mee brengt, ben ik elke dag weer dankbaar dat ik dit mag doen.

kalligraaf moderne kalligrafie joyce celine van essenkalligraaf moderne kalligrafie joyce celine van essen


Moderne kalligrafie moet je liggen. Het is een ambacht die je niet zo maar onder de knie krijgt, net zoals bij vele andere ambachten. Het is geen kunstje, het is niet maakbaar, je moet het leren. Het aanvoelen, de klik ermee hebben. Mijn liefde voor letters en een vaste hand hebben daar enorm in geholpen. Ook heb ik ruim twee jaar gestudeerd als leerkracht basisonderwijs, waarin ik heel wat handigheden van het schrijven en onderwijzen heb meegekregen. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om persoonlijk en zakelijk te blijven groeien, want er valt altijd iets nieuws te leren in je vak.

Mijn ‘never stop learning‘ C.V.
– The Modern Calligraphy Summit 1.0 / feb. 2016
met o.a. docenten van Laura Hooper Calligraphy, Design House of Moira & Wildfieldpaperco
in flourishing, digitaliseren, brushlettering, watercoloring e.d.

– Design House Prep School courses semester I / nov. 2016
door Design House of Moira in ‘Sketching’ + ‘Your Creative Process’ + ‘Pricing’

– Design House Prep School courses semester II / jan. 2017
door Design House of Moira in ‘Branding’ + ‘Time Management’ + ‘Design Boards’

– The Modern Calligraphy Summit 2.0 / feb. 2017
met o.a. docenten van A Fabulous Fete, Written Word Calligraphy & Monvoirco.

Live Workshop Modern Calligraphy by Laura Hooper Calligraphy in Londen / mrt. 2017


kalligraaf moderne kalligrafie joyce celine van essen

 Foto’s op de Engaged trouwbeurs door Leonne Photography