Joyce Celine https://kijkkalligrafie.nl Thu, 31 Jan 2019 08:30:46 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.4 https://kijkkalligrafie.nl/wp-content/uploads/2019/07/cropped-Kopie-van-Kopie-van-Instagram-cursus-logo-6-32x32.png Joyce Celine https://kijkkalligrafie.nl 32 32 104711409 Benji is lekker https://kijkkalligrafie.nl/2019/01/31/benji-is-lekker/ https://kijkkalligrafie.nl/2019/01/31/benji-is-lekker/#respond Thu, 31 Jan 2019 08:30:46 +0000 https://kijkkalligrafie.nl/?p=6963 MEt een hele hoop tekst

Het bericht Benji is lekker verscheen eerst op Joyce Celine.

]]>
MEt een hele hoop tekst

Het bericht Benji is lekker verscheen eerst op Joyce Celine.

]]>
https://kijkkalligrafie.nl/2019/01/31/benji-is-lekker/feed/ 0 6963
Twee brandende Instagram vragen + mijn antwoord! https://kijkkalligrafie.nl/2017/11/15/instagram-vragen-beantwoord/ https://kijkkalligrafie.nl/2017/11/15/instagram-vragen-beantwoord/#respond Wed, 15 Nov 2017 20:38:45 +0000 https://kijkkalligrafie.nl/?p=5969 [vc_row][vc_column][vc_column_text]Instagram, oh, Instagram. Ook wel een zegen én een vloek. Ik las vorige week ergens dat het platform met 50% aan gebruikers is gegroeid in 1 jaar tijd. Steeds meer mensen gaan het gebruiken, maar steeds minder mensen snappen er daadwerkelijk iets van. Facebook groepen staan vol met noodkreten als ‘Ik wil meer volgers; wat …

Twee brandende Instagram vragen + mijn antwoord! Lees verder »

Het bericht Twee brandende Instagram vragen + mijn antwoord! verscheen eerst op Joyce Celine.

]]>
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Instagram, oh, Instagram. Ook wel een zegen én een vloek. Ik las vorige week ergens dat het platform met 50% aan gebruikers is gegroeid in 1 jaar tijd. Steeds meer mensen gaan het gebruiken, maar steeds minder mensen snappen er daadwerkelijk iets van. Facebook groepen staan vol met noodkreten als ‘Ik wil meer volgers; wat moet ik doen?’ en ‘Wat voor foto’s moet ik plaatsen om meer likes te krijgen?’. En dat is ook niet zo gek, als je kijkt wat voor trucjes Instagram uithaalt om meer opbrengsten te krijgen. Het is immers ook een bedrijf, hè! Pay to play noemen ze dat. Hier de 2 meest gestelde vragen over Instagram…. met mijn goud-eerlijke antwoorden.[/vc_column_text][vc_separator color=”custom” border_width=”10″ accent_color=”#fcf8fa”][vc_row_inner][vc_column_inner][lychee_heading size=”h5″ align=”text-left” heading=”1. Hoe krijg ik meer likes + volgers?”][/lychee_heading][vc_column_text]Ka-ching! Met stip op nummer 1 staat deze vraag. Meer, meer, meer. Heb je 100 volgers? Dan wil je er 500. Of duizend. Heb je er duizend? Dan ga je voor de volgende duizend. En heb je er 5000? Dan moet je toch echt naar de 10k. Want, ja, met die ‘k’, dán ben je er. Geloof me. Hoe meer volgers je krijgt, hoe meer je er wilt. Het ‘meer willen’ stopt nooit. Ik zit nu op de ruim 6000 en als ik niet uit zou kijken, dan zou ik nu al chagrijnig zijn dat ik nog niet bij de 10k zit. Let me be clear: het gaat niet om het aantal volgers. Echt niet. Je kunt er 1mln (dit is Instagram taal voor 1 miljoen) ‘hebben’ en geen cent verdienen. Het gaat om wie jouw volgers zijn. Kopen ze iets van je of vleien ze je enkel met hun lieve likes en fijne reacties? Klinkt misschien wat zakelijk, maar in the end we’re here to make money. En daar heb je trouwe klanten voor nodig. Dus als je nou eerst eens goed voor je trouwe volgers gaat zorgen, dan zullen er vanzelf meer bij gaan komen.

Daarnaast is het tegenwoordig veel belangrijker om connectie te leggen met je volgers; dat ze een band met je opbouwen en je gaan vertrouwen. Dan zullen ze staan te springen op jouw posts en trouwe fans worden![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][lychee_heading size=”h5″ align=”text-left” heading=”2. Waarom zien zo weinig mensen mijn posts?”][/lychee_heading][vc_column_text]Ik ga je in antwoord op deze vraag, gewoon een paar vragen terug stellen. Heb jij een kwalitatieve foto geplaatst? En staat er ook daadwerkelijk iets innemends, buitengewoons of gewoonweg prachtigs op? Denk je bij het plaatsen van je foto ook aan een goed verhaal? Mag ik je ook vragen op welke tijdstippen je deze foto’s plaatst?

De vragen die ik je stel zijn niet voor niets. Ik kan je namelijk mijn uitgekauwde antwoord geven, maar het is belangrijker denk ik dat je zelf leert zien waar je mogelijkheden liggen. Hoe ik het doe? Ik heb mijzelf aangeleerd om goede foto’s te maken. Nee, ik ben geen fotograaf en ik gebruik 90% van de tijd mijn iPhone. Behalve de foto’s van mijn trouwkaarten -die uit mijn portfolio- zijn met een handzaam cameratje gefotografeerd. Ik let op de lichtval, de ondergronden, of het niet te drukke of juist te lege foto’s worden. Ik let op de kleuren; dat die consistent blijven in mijn gehele ‘feed’; het totaalplaatje op Instagram. Ik denk altijd na over of de foto daadwerkelijk iets toevoegt voor mijn volgers OF mijn feed. Maar altijd afgewisseld en in balans. Foto’s die het bij mij goed doen zijn foto’s waar mijn portfolio, bloemen van kantoor of ik zelf op sta(an).

Ook schrijf ik altijd een bijpassende tekst onder een foto. Heel eerlijk gezegd heeft het voor mij als volger van een fotograaf bijvoorbeeld, weinig toegevoegde waarde om een mooie foto te zien, maar geen idee te hebben van wié er op de foto staan, wat hun verhaal is of wat de ervaring of intentie van de fotograaf is met het plaatsen van deze foto. Ik haak dan heel snel af; omdat het mij niet grijpt. Helemaal als er een random quote onder staat – no offense wanneer jij dit altijd doet – ; deze lees ik vaak niet eens af, ook al is hij twee zinnen lang. Het zegt namelijk niets unieks, niets wat ik als hele snelle lezer van je post, interessant vind. Door te kijken naar wat voor Instagram posts míjn aandacht vasthouden, leer ik ook steeds meer over andere Instagram gebruikers. Ik kan wel willen dat mijn volger de tijd neemt om een mooie quote onder mijn foto te lezen, maar als ik dat zelf ook niet doe; waarom zou mijn ideale klant/volger dat dan wel doen? Probeer bij het schrijven van een tekst na te denken over 1. aan wie is dit gericht? 2. wat wil ik met deze foto zeggen? 3. kan ik de lezer uitdagen iets achter te laten, op een link in mijn bio te klikken of tot een andere actie aan te zetten?Mocht het schrijven van een tekst je gewoonweg niet zo gemakkelijk af gaan (voor de één is het gemakkelijker dan voor de ander), oefen dan gewoon zo veel mogelijk, misschien zelfs zonder te plaatsen. Je kunt altijd ergens beter in worden door te oefenen, daar ben ik van overtuigd.

En als laatste.. Wanneer denk je dat de meeste van jouw volgers online zijn? Ik heb gemerkt dat ik in de weekenden zeer weinig respons krijg op mijn foto’s in vergelijking met de doordeweekse dagen. Dan post ik graag in de ochtend tussen 08:00 en 10:00 en dan in de avond rond een uurtje of 20:00 weer; wanneer iedereen het eten achter de kiezen heeft en waarschijnlijk met z’n telefoon op de bank zit. Tussendoor ga ik los op Instagram stories; daar kun je wat persoonlijkere kleine momenten van je dag delen.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator color=”custom” border_width=”10″ accent_color=”#fcf8fa”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][lychee_heading size=”h5″ align=”text-left” heading=”conclusie”][/lychee_heading][vc_column_text]Weet je, you guys.. Ik kan jullie nog veel en veel meer vertellen over hoe ik Instagram gebruik en dat ga ik in de toekomst ook doen. Dit zijn de vragen die ik het meeste voorbij zie komen en waar ik dan zo graag over van de daken wil schreeuwen… omdat ik weet dat deze tips bij mij écht werken. Zodat je het beste uit Instagram haalt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5953″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Het bericht Twee brandende Instagram vragen + mijn antwoord! verscheen eerst op Joyce Celine.

]]>
https://kijkkalligrafie.nl/2017/11/15/instagram-vragen-beantwoord/feed/ 0 5969
Hoe schrijf en bepaal jij jouw eigen werkwijze? https://kijkkalligrafie.nl/2017/11/12/jouw-eigen-werkwijze/ https://kijkkalligrafie.nl/2017/11/12/jouw-eigen-werkwijze/#respond Sun, 12 Nov 2017 12:39:49 +0000 https://kijkkalligrafie.nl/?p=5899 [vc_row][vc_column][vc_column_text]Maybe this goes without saying; maar een eigen werkwijze voor jouw business is persoonlijk en zal enkel en alleen op jouw business van toepassing zijn. Je licht met deze werkwijze je klant in over wat hij/zij kan verwachten, maar belangrijker nog, je handelt er ook echt naar; voor en achter de schermen. Maar hoe pak je het …

Hoe schrijf en bepaal jij jouw eigen werkwijze? Lees verder »

Het bericht Hoe schrijf en bepaal jij jouw eigen werkwijze? verscheen eerst op Joyce Celine.

]]>
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Maybe this goes without saying; maar een eigen werkwijze voor jouw business is persoonlijk en zal enkel en alleen op jouw business van toepassing zijn. Je licht met deze werkwijze je klant in over wat hij/zij kan verwachten, maar belangrijker nog, je handelt er ook echt naar; voor en achter de schermen. Maar hoe pak je het maken van zo’n werkwijze dan aan als je er nog geen eentje hebt? Hoe maak je ‘m eigen? En waarom is dit zo belangrijk? Hier komen mijn 5 tips![/vc_column_text][vc_separator color=”custom” border_width=”10″ accent_color=”#fcf8fa”][vc_row_inner][vc_column_inner][lychee_heading size=”h5″ align=”text-left” heading=”1. Do not copy”][/lychee_heading][vc_column_text]Misschien is dit ook weer een open deur, maar ik zie het nog zo. vaak. gebeuren. dat ik er niet omheen kan. Nieuwe girlbosses die bij meer ervaren girlbosses uit hun vakgebied op zoek gaan naar inspiratie. Zij hebben immers jaren ervaring en weten vast wel hoe je zo’n werkproces aanpakt, right?

Dat klopt, maar dat betekent ook dat hun werkwijze is gevormd dóór die jaren ervaring. Die werkwijze past bij hén, niet persé bij jou.. No need to copy, dus. Sowieso is dat niet zo netjes, maar je helpt er jezelf (en je collega!) ook niet mee vooruit. Wat voor een ander werkt, werkt niet automatisch voor jou, dus laten we een werkwijze maken die exact goed is voor jou.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator color=”custom” border_width=”10″ accent_color=”#fcf8fa”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][lychee_heading size=”h5″ align=”text-left” heading=”2. Take your ideal client”][/lychee_heading][vc_column_text]Hopelijk heb je hem of haar al eens ontmoet: jouw ideale klant. Het is de persoon die maar weer eens bevestigd waarom je dit werk doet. Waar je graag een stapje extra voor doet. Die met precies de juiste vraag komt, omdat jij ‘m zo goed kan beantwoorden. Neem deze klant dan als voorbeeld voor de volgende tip.

Heb je eigenlijk nog nooit voor een klant gewerkt of was die klant niet echt de klant waar je naar uit kijkt in de toekomst? Probeer voor jezelf op papier te krijgen wat de eigenschappen van jouw perfecte klant zou zijn en hoe jullie met elkaar om gaan. (Lees deze blogpost voor het vinden van jouw ideale klant.)[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator color=”custom” border_width=”10″ accent_color=”#fcf8fa”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][lychee_heading size=”h5″ align=”text-left” heading=”3. Write it down”][/lychee_heading][vc_column_text]En dan bedoel ik vooral hoe je stap voor stap met deze ideale klant zou willen omgaan. Schrijft het uit van a tot z, van aanvraag tot het laatste moment van contact. Schrijf elk luttel detail van jullie communicatie, maar ook jouw eigen praktische to do puntjes, uit op ‘papier’. Het is handig om dit te doen op de computer, zodat je gemakkelijk tussenstappen kunt toevoegen waar je misschien later pas aan denkt. Zo voorkom je uitgeschreven chaos.

Weet je niet waar je moet beginnen? Start dan gewoon met die eerste e-mail die je binnen krijgt; vaak is dat het allereerste moment van contact. Wat gebeurt er daarna? En waar eindig je? Met de factuur of met een laatste mailtje om ze te bedanken? Vul later pas het ‘midden’ in, de details. Begin met de grote lijnen.

Mocht je nog nooit voor een klant hebben gewerkt en nog niet zo goed weten hoe je te werk zou willen gaan, ga dan eerst eens een opdracht doen. Desnoods bied je een vriendin of een familielid aan om een opdracht uit te voeren, gewoon, voor de ervaring. Styled shoots zijn hier ook een perfect middel voor, wanneer je in de trouwbranche werkt. Neem die opdracht dan heel serieus en beschrijf along the way wat de stappen zijn die je hebt gemaakt om de opdracht uit te voeren. Zo heb je al een skelet voor je toekomstige werkwijze, die je kunt finetunen zoveel je zelf wilt.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator color=”custom” border_width=”10″ accent_color=”#fcf8fa”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][lychee_heading size=”h5″ align=”text-left” heading=”4. Test. Test. Test.”][/lychee_heading][vc_column_text]Dat mag best op een klant. Meten is weten, testen blijft altijd nodig. De eerste twee jaar heeft mijn werkwijze meerdere versies gezien… Je moet immers ergens beginnen en kunt vooraf gewoonweg niet weten of je de juiste werkwijze te pakken hebt. Dat is okay.

Review bij elke klus die je hebt wat er goed en wat er minder goed ging. Waar had je genoeg tijd voor? Belangrijker nog; bij welke stap kun je de volgende keer meer tijd gebruiken? Durf je het ook aan om je klant om feedback te vragen? Het is ontzettend waardevol en het kan je meteen inzicht geven in ervaringen die je zelf niet kunt beoordelen; uit ervaring kan ik namelijk zeggen dat wanneer iets voor jou glashelder is, het voor een klant alsnog onduidelijk kan zijn…[/vc_column_text][vc_separator color=”custom” border_width=”10″ accent_color=”#fcf8fa”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][lychee_heading size=”h5″ align=”text-left” heading=”5. Underpromise + overdeliver”][/lychee_heading][vc_column_text]En oh… wat is dit lastig. Het voelt als liegen tegen je klant wanneer je zegt dat iets jou twee weken kost om te voltooien, terwijl jij weet dat het eigenlijk een week is.. MAAR! Er zit een fantastische ‘maar’ aan. Jouw klant weet dit niet. Onthoud dat. Hoe zou jij het vinden als je een week eerder een beloofd pakketje binnen krijgt? Of je logo ontwerp? Of…. vul maar in. Fantastisch toch? Zeg je dan met een zuur gezicht: ‘Ja, maar jij zei dat het twee weken zou duren en nu heb ik het een week eerder..’? Nee, dat dacht ik al.

Denk met dit underpromise + overdeliver ook aan je website en communicatie vooraf. Communiceer jij van tevoren een werkwijze die je niet zelf geschreven hebt, niet op je ideale klant aansluit en niet getest is op jouw werk? You better hide… Je hebt namelijk een verwachting geschept naar je zojuist geboekte klant, die je hoogstwaarschijnlijk niet kunt waarmaken.

Zet liever minder informatie over je werkwijze online, dan teveel, wanneer deze voor jezelf nog niet duidelijk is. Breid het met de tijd uit, zodat je er écht achter kan staan en je klant (en jij!) niet voor verrassingen komen te staan! Oh, en na deze tips benieuwd hoe ik het aan pak? Dit is de mijne![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5953″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Het bericht Hoe schrijf en bepaal jij jouw eigen werkwijze? verscheen eerst op Joyce Celine.

]]>
https://kijkkalligrafie.nl/2017/11/12/jouw-eigen-werkwijze/feed/ 0 5899